Topheadz

Verzenden en Retourneren

Retourneren

Heeft u een verkeerd, defect of incompleet artikel ontvangen? Allereerst onze excuses, erg vervelend dat er ondanks onze strenge kwaliteitscontroles iets fout is gegaan. Om dit zo snel mogelijk op te lossen, kunt u ons contacten via email, dan proberen wij dit samen met u op te lossen. Het kan voorkomen dat u niet tevreden bent over een artikel. Als klant van Topheadz geven wij u 14 dagen zichttermijn om een artikel te passen, beoordelen en te controleren op defecten.
Binnen deze periode kunt u het artikel retour sturen, mits deze compleet en onbeschadigd is en (indien redelijkerwijs mogelijk) in originele en onbeschadigde verpakking zit. Indien producten
beschadigd worden geretourneerd, kunnen wij kosten voor de waardevermindering bij u in
rekening brengen. Het omruilen van artikelen is niet mogelijk, Wij raden u aan om een nieuwe bestelling te plaatsen en de oude bestelling te retourneren.
Als u uw bestelling/artikel wilt terugsturen lees dan nauwkeurig de onderstaande retour instructies

Met uw ordernummer en e-mailadres kunt u het retour formulier onderaan deze pagina openen en invullen, om het retourproces zo gemakkelijk mogelijk te maken willen we u vragen om dit formulier zo goed mogelijk in te vullen. Na ingevuld te hebben kunt u de artikelen terug sturen. Indien redelijkerwijs mogelijk in originele en onbeschadigde verpakking. U draagt zelf de kosten voor retourzending, deze kosten zijn afhankelijk van de omvang en het gewicht van het pakket. Wij schatten dat de kosten maximaal EUR 6,95 zullen bedragen.

  • Na ontvangen van het pakket of als u kunt aantonen dat u de goederen heeft teruggestuurd, Zullen wij binnen 14 dagen het openstaande bedrag terugbetalen. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd. Als wij de artikelen later dan 14 dagen ontvangen of u geen verzendbewijs kunt overhandigen, dan kunnen wij uw betaling niet restitueren.
  • Ons retouradres is Topheadz Retouren, Wibautstraat 181, 1505 CE Zaandam

Geretourneerd pakket klaar maken:

Pak de artikelen op veilige wijze in, zo mogelijk in het oorspronkelijke pakket. Schrijf de adres gegevens van Topheadz op. Ga hiervoor naar één van de PostNL servicepunten en verstuur je de pakket. Zodra het product in ons magazijn is ontvangen, dan zorg wij voor de terugbetaling.

Topheadz artikelen gaan gepaard met hygiëne, wij vragen u dan ook om tijdens de proef of retourperiode de nodige hygiëne en voorzichtigheid te betrachten .

Gedragen of gebruikte artikelen worden zonder creditering vernietigd!

Verzenden

Nederland

Artikelen direct leverbaar

Indien u op werkdagen voor 12:00 uur besteld en betaald, zijn de artikelen gratis de volgende dag in huis.

Artikelen met een langere levertijd

De verwachte extra levertijd staat vermeld bij het betreffende artikel

 

België 

Artikelen direct leverbaar

Indien u op werkdagen voor 12:00 uur besteld en betaald, wordt de bestelling binnen 48 uur gratis geleverd.

Artikelen met een langere levertijd

De verwachte extra levertijd staat vermeld bij het betreffende artikel

Wij doen ons uiterste best om alle bestellingen op tijd te leveren. 99% van alle bestellingen worden op tijd geleverd, alleen kunnen wij dit nooit 100% garanderen.

Door PostNL of door DHL, Bezorging in Nederland binnen 24 uur en België binnen 48 uur.

Bestelling die in de brieven bus passen wordt bezorgd op Dinsdag t/m zaterdag

Bestelling die niet in de brieven bus passen/pakket wordt bezorgd op maandag t/m zaterdag

Uw pakket wordt afgeleverd in de brievenbus en als het niet in de brievenbus pas, maakt de bezorger zelf de keuze of hij het pakket bij de buren aflevert of bij uw dichtstbijzijnde afhaallocatie afgeven, daar kunt u het pakken dan ophalen.

Het kan zijn dat uw pakket een vertraging oploopt tijdens het verzenden door middel van de feestdagen. Als dit gebeurd, vermelde we op onze website.

Dit is allen mogelijk indien uw bestelling nog niet is verwerkt in ons bestelproces.

U kunt hiervoor het best contact opnemen met ons via email. Wij helpen u graag verder.

Nee, u kunt ook eenvoudig zonder account bestellen bij ons. Een account heeft wel een aantal voordelen:

Voordelen van een account zijn:

  • Al uw belstellingen en retouren op één plek
  • Bestel sneller met uw bewaarde adresgegevens
  • U krijg regelmatig korting toe gestuurd

Heeft u nog vragen over uw bestelde artikel, u kunt altijd contact met ons opnemen via email.